Vanhat treenitarinat

2016

HEINÄKUUN KUUKAUSITREENI 2016

Perjantaina ryhmä sai valmiushälytysviestin maastoetsintään Poriin kello 14. Viestiin pyydettiin vastaamaan, jotta tiedettäisiin, ketkä ovat treeniin saapumassa.
Lauantaina osallistujille tuli etsintähälytys, jossa oli vielä lisätietoja. Päivällä porukkaa alkoikin sitten Porin Makholmaan saapua ja tehtiin pientä tilannekartoitusta. Kahdeksan koirakkoa ilmoittautui tehtävälle. Etsittävänä olivat eilen metsäretkelle lähteneet 70v mummu sekä hänen kaksi, noin kymmenvuotiasta lastenlastaan. Koirakot jaettiin pareihin. Koska ei ollut varmuutta, minnepäin etsittävät olivat lähteneet, oli suunnitelma päästä heidän jäljilleen jälkikoirien avulla. Koirakot lähtivät alueilleen ja kohta alkoi johdossa puhelimet soimaan kun koirakot ilmoittelivat jälkilöydöistään. Jälkien perusteella etsintää saatiin rajattua ja taitavien hakukoirien avulla mummu ja lapset löytyivät olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa! Mummun ja lasten tiet olivat illalla erkaantuneet ja lapset löytyivät yhdessä vanhalta grillipaikalta, kun mummu taas oli mennyt yötä pakoon sisälle vanhaan mökkiin.
Parastahan tässä oli se, että samat koirat hoitivat sekä jälki- että hakutehtäviä!
Treenin jälkeen siirryttiin viettämään kevätkauden päättäjäisiä mökille, missä koiratkin pääsivät uimaan ja vilvoittelemaan kuuman päivän aherruksen jälkeen. Kiitokset kaikille treeniin osallistuneille ja jatketaan treenaamista taas kesätauon jälkeen!
Terveisin kk-treenin vetäjät: Renja, Satu ja Marika


KARSEEN KUUKAUSITREENI 27.1.2016

Treenit alkoivat perjantai-iltana valmiushälytyksellä, jonka ajatuksena oli kartoittaa etsintään osallistujien määrä ja antaa heille ennakkoon mahdollisuus järjestää asiat ja varusteet kuntoon. Kokoontuminen olisi lauantaina klo 10 Porin Lassilassa.
Lauantai-aamulla tulikin varmistus asiasta etsintähälytyksen muodossa. Useita henkilöitä oli kateissa ja etsinnät aloitettaisiin klo 10. Samalla kerrottiin kokoontumispaikka.

Kokoontumispaikalla kerrottiin etsintään johtaneista asioista ja tuntomerkkejä muutamasta kadonneesta. Etsijät jaettiin kahteen ryhmään: Koira 1 ja Koira 2. Molemmille ryhmille osoitettiin alueet, joista löytyi useita etsintäalueita. Koirajohto jäi kokoontumispaikalle toimimaan tiedon kerääjänä ja yhteyshenkilöksi.

Koska kyseessä oli kuukausitreeni eli etsintäharjoitus, oli treenien vetovuorossa olleet henkilöt etukäteen miettineet treenien kulun ryhmittäin. Tehtävät kiersivät ryhmien sisällä. Tehtäviä oli: koirakko, maalimies ja kartturi. Ryhmien sisällä kommunikointi suoritettiin bemarien avulla ja koirajohtoon puhelimitse välimatkan vuoksi.

Koirakot suoriutuivat tehtävistään hyvin. Yhtään etsittävää ei maastoon jäänyt. Tarvittaessa etsintäsuunnitelmia muutettiin. Kartturit pitivät huolen, että pysyttiin etsintäalueella ja maalimiehet löysivät piiloihinsa niinkuin piti. Päästiinpä yhdellä pisteellä suorittamaan etsittävän ensiapuakin. Koirakolla oli varusteissaan mukana kevyet ensiapuvarusteet ja maalimiehen vertavuotava haava saatiin paikattua.

Opittavaakin löytyi. Ihan jokaisella kerralla ei muistettu ilmoittaa koirajohtoon, kun oltiin lähdössä etsintään tai kun etsittävä löytyi.

Kaikki etsinnät olivat tällä kertaa hakua kylmän ilman ja lumitilanteen vuoksi.

Treenien lopuksi jäätiin ryhmällä syömään eväitä, grillaamaan makkaraa ja käytiin treenit läpi niin, että jokainen sai kertoa omat ajatuksensa.